אם כבר הספקתם לשחק עם מידג’רני, או עם כל מחולל תמונות מבוסס בינה מלאכותית אחר, בטח שמתם לב לרצונות העצמיים, כביכול, שיש לכלים הללו. לעתים פרומפט קצר ייתן לכם יצירה שעולה על כל דמיון, ולעתים פרומפט ארוך ומושקע ככל שיהיה, ייתן לכם תוצאה שכלל לא רציתם. נסיבות אלו מובילות אותנו שוב להבנה שכדי לשלוט ביצירה עד כמה שניתן, עלינו לדעת טוב יותר איך עושים שימוש נכון בפרומפטים.
עד כמה שזה נשמע טכני, ניתן לומר בפה מלא ששימוש נכון בפרומפטים הוא אמנות בפני עצמה, הדורשת בניית מיומנות מתקדמת. אספנו כמה מהטיפים החשובים עבור שימוש נכון בפרומפטים, כדי שביצירה הבאה כבר תדעו להפיק את המירב ממידג’רני או מכל מחולל תמונות אחר.
1. קבלו השראה מאחרים
כן, זה הטיפ הכי טוב שתוכלו לקבל: השראה מאמנים אחרים. כי מה שעובד לאחרים, צריך לעבוד טוב גם לכם. אתם יכולים לשוטט בערוצי היצירה עצמם, או בפורומים השונים כדי לראות מה אחרים כתבו ומה התוצאה שקיבלו. ראיתם יצירה שאהבתם? בדקו מה היה הפרומפט עבורה. כעת תוכלו לחקות את הסגנון בעצמכם, ולהוסיף לו טוויסטים משלכם.
שימו לב שאתם משאירים את הפעולה בגדר השראה, ולא נגררים להעתקה, כי העתקות לא חסר. וזה מה שמוביל אותנו לטיפ הבא.
2. היו מקוריים ויצירתיים
אולי זו נשמעת כמו סתירה לטיפ הקודם, אבל השראה לא סותרת מקוריות. אתם יכולים לקבל השראה מאחרים ועדיין להיות מקוריים ויצירתיים מספיק. לדוגמה, אתם יכולים להפעיל את גלגלי המוח שלכם ולחשוב על דימוי מקורי משלכם, ולקבל השראה רק לסגנון הגימור של היצירה. או להפך. לדוגמה: חתול-אסטרונאוט מעופף בחלל, בסגנון גימור רטרו.
3. היו ספציפיים וישירים יותר
ככל שאתם ישירים וברורים יותר, מידג’רני יידע להעניק לכם את התוצאה הקרובה ביותר למה שרציתם. במקרה ההפוך, הוא פשוט יעניק לפרומפט פרשנות משלו, וייצור לכם יצירה שלא בהכרח קרובה למה שביקשתם.
לדוגמה, אם נבקש ממנו ליצור עבורנו תמונה של ילד רוכב על סקייטבורד, או שנבקש ילד שחור-שיער רוכב על סקייטבורד ברחוב סואן, נוכל לראות שהאופציה הראשונה לא ברורה מספיק, בעוד השניה ספציפית וישירה יותר. יחד עם זאת, שימו לב לא לפרט עבורו יותר מידי, במיוחד לא פריטי מידע שאינם נצרכים, כדי לא לבלבל את התוצאה עוד יותר.
4. בחרו סגנון וסוג יצירה רצויים
אם שוב פעם נדבר על עצמאות היצירה של מידג’רני, נוכל לזכור כי אם לא נציין לכלי באיזה סגנון ליצור, הוא פשוט יחליט בעצמו. כדי להימנע מזה, ולדייק טוב יותר את התוצאה, מומלץ להוסיף לפרומפט גם סגנון. לדוגמה: חתול רוכב על אופניים בסגנון של סלבדור דאלי.
אחרי שבחרתם סגנון, רצוי ואף מומלץ לבחור את סוג היצירה שאותה תרצו לקבל. החל מתצלום, לאיור דיגיטלי או סקיצת איור של ילד. לדוגמה: תצלום של רחוב ירושלמי טיפוסי.
5. שלבו קונספטים שונים
השימוש במחולל תמונות מאפשר לכם לעוף על כנפי הדמיון, ולא רק בסגנון. שילוב קונספטים / אוביקטים / דימויים מעולמות שונים יעניק לכם תוצאות מפתיעות, ולעיתים בלתי צפויות. בין אם זה חתול רוכב על אופניים או מטוס שוחה במים, אין מי שלא יראה עניין בתוצאה.
דוגמה נוספת לשילוב כזה: דובאי המדברית תחת מעטה שלג כבד.
6. ציינו סגנון תאורה
הנטיה הטבעית שלנו היא להתעלם מסגנונות תאורה, כשבאים ליצור במידג’רני, למרות התפקיד החשוב ביותר שלה בעולם האמנות. הוספת פירוט לגבי התאורה שהייתם רוצים לקבל בתמונה תוסיף לא מעט נופך לתוצאה הסופית, ולכן כדאי לנסות זאת בעצמכם.
לדוגמה, אם תרצו סצנה בתאורה עמומה, חוף ים עם שמש שוטפת, או סצנת אימה דרמטית וחשוכה מעט, ציינו זאת במפורש בפרומפט.
7. השתמשו בפרמטרים
לסיום, שימוש נכון בפרמטרים במידג’רני הוא בין הטיפים החשובים ביותר שיש לנו להציע לכם כשמדובר ביצירת תמונות. השילוב של פרומפט נכון ומדויק, עם הפרמטרים המתאימים, יפיקו לכם יצירות מדויקות יותר מאי פעם. פרמטרים לדוגמה הם יחס רוחב:גובה, משקלי טקסט, מספר Seed ועוד.