אחד התחומים המרגשים והמתקדמים ביותר בבינה המלאכותית (AI) הוא יצירת תוכן חדש מתוך תוכן קיים או מתוך הנחיות טקסטואליות. אם בשנה האחרונה ראינו את העלייה של מחוללי תמונות Text to image שמאפשרים ליצור תמונות מדהימות מתוך טקסט, אז כעת הגיע תורם של מחוללי הוידאו. בחודשים האחרונים הגיעו לשוק מספר כלי AI ליצירת ועריכת וידאו בשיטת Text to video או Video to video. בקרוב ממש, כך נראה, הכלים האלו יהפכו לזמינים עבור כולם. המאמר הבא יכין אתכם למהפכה בתחום.
בינה מלאכותית לווידאו – למה בכלל, ואיך זה עובד?
בעולם המתקדם של היום, צריכת תוכן בוידאו היא פעולה יומיומית, אם זה בטיקטוק, באינסטגרם או בפייסבוק ויוטיוב. בהתאם, נוצר צורך גדול מאוד ביצירת סרטוני וידאו איכותיים ומעניינים עבור הפלטפורמות הללו, ובעיקר עבור מטרות כמו שיווק, הדרכה, העשרה או בידור. אבל לא תמיד יש לנו את הזמן, התקציב או המיומנויות להפיק ולערוך וידאו בעצמנו. כאן נכנסת לתמונה הבינה המלאכותית הגנרטיבית עם כלים הפועלים בשיטות שהזכרנו לעיל. כלי בינה מלאכותית לווידאו מציעים לנו פתרונות מהפכניים ליצירת וידאו באופן אוטומטי מתוך טקסט או מתוך וידאו אחר.
יצירת וידאו מטקסט באמצעות בינה מלאכותית, עבור המשתמש, היא עניין פשוט, בדומה ליצירת תמונות במחוללים הידועים. פשוט כותבים למחולל טקסט, ובתגובה הוא מייצר לכם וידאו המתאים להנחיות שכתבתם לו. מתחת למכסה המנוע מדובר בטכנולוגיה מורכבת מאוד, שבה קיימות שיטות שונות עבור יצירת המחוללים הללו, כשבמרכזן רעיון למידת המכונה.
מחוללי הוידאו של ענקיות האינטרנט
גוגל ו-Meta (חברת האם של פייסבוק), התופסות נתח משמעותי בשוק צריכת הוידאו, עם פלטפורמות כמו אינסטגרם, פייסבוק ויוטיוב, מיהרו להכריז על מחוללי וידאו מבוססי בינה מלאכותית כבר עם פריצתם לתודעה של מחוללי תמונות. ב-29 בספטמבר 2022, Meta הכריזה על השקת הכלי Make-A-Video, שהוא מחולל וידאו מבוסס בינה מלאכותית ליצירת וידאו מתוך טקסט או מתוך תמונה. לדוגמא, אם נרשום “A dog wearing a superhero cape flying through the sky”, הכלי ייצר לנו וידאו של כלב מעופף בשמיים בחליפת גיבור על:
כמה ימים לאחר Meta, ב-5 באוקטובר 2022, צוות המחקר של גוגל הציג את Imagen Video, שגם הוא מחולל וידאו מתוך טקסט. גם הוא, וגם המחולל של Meta עדיין מייצרים וידאו ברמה בסיסית, ולפעמים אף בצורה מוזרה. אך זו רק ההתחלה, כמובן, ועבור ההתחלה מדובר בתוצאות מרשימות לרוב. כמו כן, שני המחוללים עדיין לא שוחררו לשימוש הציבור, ונמצאים עדיין בשלב המחקר.
Wonder Studio – נס של ממש
כלי בינה מלאכותית מדהים במיוחד שמתחיל להגיע לאחרונה למשתמשים שנרשמו לרשימת ההמתנה הוא ה-Wonder Studio, מחולל וידאו לוידאו המאפשר לשלב דמויות CGI בתוך סצנות צילום אמיתיות. כלומר, להחליף את ההופעה של השחקן האמיתי בדמות אחרת/תלת מימדית בהתאם לבחירת המשתמש. לדוגמא, אם תעלו סרטון שלכם רוקדים, הכלי יידע לייצר לכם סרטון של דמות אחרת שרוקדת באותו אופן, עם הרקע הזהה לזה שצולם בסרטון המקורי.
כלי ה-Video to video הזה מאפשר ליצור סרטים עם דמויות CGI במספר לחיצות, ללא צורך בתוכנת 3D מורכבת, בחומרה יקרה או בניסיון בעריכה. כך, ניתן לחסוך זמן, תקציב ומשאבים בתהליך הייצור של הווידאו. המערכת מפיקה תוצרים מרשימים ברוב המקרים, וכעת נמצאת עדיין בשלב הבטא. ניתן לבקש גישה למחולל באמצעות האתר הרשמי של החברה.
Runway Gen-1/Gen-2
עוד חברה מבטיחה בתחום Generative AI לתחום הוידאו היא Runway שפיתחה את Gen-1 ו-Gen-2 המאפשרים יצירת וידאו מוידאו ויצירת וידאו מטקסט, בהתאמה.
Gen-1 מאפשר להחליף את סגנון הוידאו באמצעות תיאור טקסט. לדוגמא, תוכלו להעלות סרטון של ילדה רוקדת, ולשנות אותו כך שייראה כאילו הוא שרטוט, איור בצבעי מים, אוריגמי נייר ועוד. המודל הבא אחריו, Gen-2 כבר מביא עימו בשורה מתקדמת יותר, בדמות Text to video – יצירת וידאו מתוך תיאור טקסטואלי שתכתבו לו.
Generate videos with nothing but words. If you can say it, now you can see it.
Introducing, Text to Video. With Gen-2.
Learn more at https://t.co/PsJh664G0Q pic.twitter.com/6qEgcZ9QV4
— Runway (@runwayml) March 20, 2023
בשלב הזה, השימוש ב-Gen-1 מתאפשר באמצעות אתר החברה, וכן באמצעות יישום ייעודי ל-App Store של אפל, שהשיקה החברה במיוחד עבור משתמשי האייפון. מודל ה-Gen-2 עדיין נמצא בבטא, שאליה ניתן לבקש גישה באמצעות אתר החברה.
תוצאות סבירות כעת, תוצאות מדהימות בעתיד
אחרי שסקרנו מספר כלים שהולכים להפוך את העתיד שלנו בעריכת וביצירת וידאו למעניינים ביותר, צריך לדבר גם על הפיל שבחדר, או זה שבוידאו בעצם. התוצאות של המחוללים הללו, ובעיקר מחוללי הוידאו מטקסט, הן סבירות ולפעמים מוזרות ולא ברורות. אמנם יוצאות לעיתים תוצאות מרשימות, אך עדיין לא מדובר ביצירות הניתנות לשימוש בעריכות וידאו אמיתיות, לרוב. אך לשמחתנו, התחום רק הולך ומשתפר.
מי שזוכר את הגרסאות המוקדמות של Midjourney או DALL-E, בוודאי יכול להעיד איך רמת הדיוק והתוצאות השתפרו בצורה משמעותית ומרשימה. כך גם עם מחוללי הוידאו – בכל תקופה קצרה נראה עדכון שישפר עוד יותר את הכלים, כך שלבסוף, לא רחוק ממש, נוכל לעשות שימוש במחוללי וידאו עבור העבודה שלנו. בינה מלאכותית בוידאו היא אחד התחומים המרגשים והמתקדמים ביותר. הכלים האלה עתידים לחסוך לנו הרבה זמן, תקציב ומשאבים בתהליך ההפקה של הוידאו, ולהעניק לנו את החופש להיות יותר יצירתיים וחדשניים יותר. ההמלצה שלנו היא לבקש גישה ולהירשם לרשימות ההמתנה של הכלים הללו, כדי להתנסות בעצמכם, ולהגיע מוכנים למהפכה בתחום.