בחודשים האחרונים נראה כי אין גולשת או גולש ברשת שלא נתקלו במושג בינה מלאכותית, ושאלו את עצמם מה זה. השנה האחרונה הביאה עמה התפתחות משמעותית בכלים העושים שימוש בבינה מלאכותית, ועם ההתפתחות הגיעה גם הפריצה לתודעת המיינסטרים. אבל לפני הכל, מה זה בעצם בינה מלאכותית?
מה זה בינה מלאכותית?
המושג Artificial Intelligence (בינה מלאכותית בעברית, או בקיצור AI) מתאר תחום במדעי המחשב שמנסה לדמות את יכולות החשיבה וההבנה האנושית באמצעים טכנולוגיים. הוא עושה את זה באמצעות למידת מכונה, המקבלת נתונים ויודעת לנתח אותם וללמוד מהם: המחשב לומד מדוגמאות ומבצע את המשימות.
דוגמאות ל-AI ניתן לראות במערכות המסוגלות לזהות פנים ועצמים, להבין טקסט, לפתור בעיות סבוכות ואפילו להעניק לנו עצות פיננסיות. בשנה האחרונה פרצה לתודעה גם בינה מלאכותית מציירת, שהיא בעצם הבסיס למחוללי תמונות מבוססי טקסט.
בינה מלאכותית ותמונות מטקסט
בינה מלאכותית מציירת נכנסת לקטגוריה של Generative AI (בינה מלאכותית גנרטיבית בעברית), שהוא ענף רחב מאוד ב-AI העושה שימוש באלגוריתמים לצורך ייצור נתונים חדשים באמצעות נתונים קיימים. הענף מהווה את המגמה החשובה ביותר של ה-AI לשנת 2022, כאשר הדוגמה הטובה ביותר ליכולות של הטכנולוגיה הזו היא יצירת דימוי אמנותי המבוסס על נתונים מתוך דימויים אמנותיים אחרים.
את הפלא הזה, שנראה כאילו נלקח מתוך מדע בדיוני מציע ה-AI באמצעות שיטת טקסט לתמונה. אתם מזינים טקסט מסוים, ומקבלים בתגובה דימוי התואם לתיאור שלכם. אבל לא רק טקסט לתמונה. מלבד הקשר של AI ותמונות, שימוש בו יכול לאפשר לנו יצירת טקסטים, סאונד למוזיקה ועוד.
AI בעתיד
אחרי שאנחנו יודעים מה זה AI, זה הזמן לדבר על המגמות העתידיות של התחום המרתק הזה. כאמור, השנה האחרונה היוותה את קפיצת המדרגה המשמעותית בתחום, כאשר קצב ההתפתחות המהיר הולך רק להשתפר והדיבורים על עתיד התחום הם רבים.
שימושים עכשוויים ועתידיים כאחד ב-AI כוללים את תחום האמנות, העיצוב, היצירה והגרפיקה הממוחשבת – יצירת דימויים באמצעות מחוללים כמו מידג’רני, דאלי וסטייבל דיפיוז’ן, הפקת תוכן ויצירת מוסיקה באמצעות כלים כמו Kits.ai ו-Suno AI Chirp; תחום הרפואה – אבחון מחלות, ייעול טיפולים ומחקר; תחום החלל – עיבוד וניתוח נתוני לוויין וחישוב המשאבים הדרושים לטיסות חלל; תחום התחבורה – רכבים אוטונומיים והגברת הבטיחות בכבישים; ועוד שלל תחומים שבקרוב יהיו פחות סבוכים לביצוע.
הדעות לגבי השתלטות הבינה המלאכותית על חיינו הן חלוקות. צד אחד מביע חשש מהשתלטות טוטאלית של הבינה המלאכותית על חיינו והחלפת רוב תחומי העיסוק של בני האדם. הצד האחר טוען כי במקום לחשוש ולהלחם ב-AI, יש לקבל אותו ולראות כיצד עושים בו שימוש נכון ויעיל בתחומים כמו אמנות, חדשנות, בריאות, אבטחה ועוד. איזה צד אתם תופסים?AI