מה זה מחולל תמונה מטקסט?

תשנה את פני שוק העבודה? הכירו את הטכנולוגיה שמייתרת כמעט לגמרי אנשי קריאייטיב ואמנות, ומקצרת תהליכים ביצירת אמנות ודימויים חזותיים

במאה ה-18 היתה זו המהפכה התעשייתית ששינתה את האופן שבו אנשים רבים חיו ועבדו. היא איפשרה שינויים בתחבורה, בייצור, ובעוד לא מעט תחומים. במאה ה-21, המהפכה הולכת ככל הנראה להיות זו של הבינה המלאכותית. במהלך שני העשורים האחרונים תחומים שונים הושפעו מההתקדמות הטכנולוגית עם כניסתן של מערכות בינה מלאכותית לתחום התחבורה, הרפואה ועוד. כעת, ובשנה האחרונה בפרט, נראה שמגזר הקריאייטיב הוא זה שנמצא על הכוונת.

מה זה מחולל תמונות AI?

מחולל טקסט לתמונה באמצעות בינה מלאכותית הוא כלי שיוצר תמונה באמצעות קלט טקסט שמזינים לתוכו. במילים אחרות, אתם יכולים לחשוב על רעיון יצירתי, להזין אותו לתוך הכלי, והוא ייצור לכם תמונה בהתאם למה שכתבתם. מחוללי תמונות כאלו “למדו” מודלים גדולים של שפה ומבוססים על מערכי נתונים גדולים מאוד של טקסט ושפה, כך שהם יודעים לזהות את התיאורים שכתבו להם המשתמשים, ובתגובה הם יודעים לייצר להם דימוי תואם.

אם זה לא מספיק, מחולל תמונות מבוסס בינה מלאכותית מכיר אפילו סגנונות איור או יצירה שונים. אתם יכולים לבקש ממנו ליצור לכם דימוי בסגנון קומיקס, סרט ילדים, תלת מימד, ואפילו לאייר לכם בסטייל של ואן גוך או סלבדור דאלי.

איך זה עובד?

הרעיון המרתק של יצירת תמונה באמצעות טקסט גורר לא מעט שאלות. ממה שיוצרי הכלים הסכימו לחשוף, מדובר בכלים המבוססים על מודלי שפה שאומנו במשך הזמן בידי המפתחים על שלל מושגים, כולל מיליוני כיתובי תמונות הנפוצים ברשת. כך, הם למדו את הדרך שבה מתארים בצורה אנושית תמונה או דימוי כלשהו. כשמחברים את זה למאגרי תמונות ענקיים, המודלים יודעים לזהות את התמונה ואת הטקסט המתאר אותה, מה שמאפשר להם חיצור בהמשך דימוי דומה, בהתאם לטקסט שמזינים לתום המשתמשים.

מה ההבדל בין מחולל תמונות AI לבין מאגרי תמונות?

למרות הנטיה שלנו לחשוב כפי שאנו רגילים, ולהסיק שהכלים פשוט מוצאים לנו תמונות ממאגרים שונים, זה לגמרי לא המקרה. הכלים אמנם אומנו באמצעות מאגרי תמונות, אך הם יידעו ליצור עבורכם תמונות ודימויים חדשים לגמרי. באמצעות הידע שאותו צברו המחוללים הללו, הם יודעים להבדיל בין סגנונות שונים, לזהות תיאורים של עצמים, דמויות ועוד, ובכך ליצור לכם תמונה בהתאם לבקשתכם.

מחוללי תמונות AI נפוצים

בשנה האחרונה נפוצו כלים רבים המאפשרים ליצור תמונות באמצעות טקסט, כמוCraiyon, Nightcafe AI ועוד. הנה שלושת הבולטים שבהם:

Dall-E 2

דאלי 2, שפיתחה OpenAI, הפך לשם נרדף של מחוללי תמונות מבוססי בינה מלאכותית עוד כבר מהגרסה הקודמת, Dall-E. כאשר הכלי הושק באפריל 2022, נדהמו כולם לראות את היכולת של הכלי להפוך תיאור קצר לתמונה מציאותית.

בהתחלה, OpenAI לא איפשרה גישה לכל המשתמשים, אך בהמשך הסירה את שיטת ההזמנה וההרשמה מראש, ופתחה את הכלי לשימוש עבור כולם.

נכון לכתיבת שורות אלו, דאלי כולל את הממשק הכי נוח ויעיל אינטואיטיבית עבור יצירת תמונות באמצעות טקסט, ביחס למחוללי תמונות בולטים אחרים.

Midjourney

מחולל תמונות מבוסס AI בולט נוסף הוא מידג’רני ( Midjourne). הוא הגיע לתודעה הציבורית במיוחד לאחר שאחד מהמשתמשים בכלי זכה בתחרות אמנות, עם תמונה שיצר באמצעותו.

הכלי מאפשר יצירת תמונות באיכות גבוהה ובסגנונות אמנותיים שונים, לעיתים עם טאצ’ אפוקליפטי או מעורר אימה. בניגוד לדאלי, באמצעות מידג’רני תוכלו ליצור דימויים עם דמויות של ידוענים, ואפילו לשלב תמונות שלכם ממש.

מידג’רני זמין למשתמשים בצורה קצת שונה מאשר דאלי ושאר מחוללי תמונות אחרים, ועושה זאת באמצעות שרת דיסקורד.

עוד שוני בולט של מידג’רני על פני דאלי הוא ביצירת תמונות בעלות מראה מציאותי וריאליסטי ממש.

Stable Diffusion

בעוד רבים חיכו לגשת להשתמש ב-Dall-E 2, לפני שנפתח לכלל הציבור, הגיע Stable diffusion והציג תוצאות מרשימות ביותר.

הכלי פותח על ידי StabilityAI, ומה שמייחד אותו הוא הגישה לקוד של הכלי. כלומר, החברה הנגישה את הכלי בקוד פתוח לכל המעוניין לשפר את הכלי עוד ועוד. כך, ישנם לא מעט ממשקים הכוללים בתוכם את תכונות הכלי, ויש משתמשים שאפילו יצרו עבורו תוסף לפוטושופ.

סטייבל דיפיוז’ן אמנם מציג תוצאות פוטוריאליסטיות ברמה גבוהה מאוד, אך עבור חלק מהמשתמשים, הממשק לא יהיה נוח ואינטואיטיבי להפעלה, בשונה מהכלים המתחרים.

ומה לגבי אתיקה ומחוללי תמונות מבוססי בינה מלאכותית?

מאז שנפוצו לשימוש המוני, מחוללי תמונות מבוססי בינה מלאכותית הפכו לנושאי דיון עיקריים בכל מה שקשור לאתיקה ולזכויות יוצרים. נושא מרכזי הוא היכולת של המחוללים הללו ליצור אמנות של אמנים ספציפיים, כך שכל משתמש יכול ליצור, באמצעות טקסט בלבד, אמנות בסגנון של אותו אמן.

הדיונים הללו לא ייפסקו, ועדיין לא הגיעו לכדי הכרעה, אך אמנים רבים מדברים כבר כעת על הצורך בתגמולים עבור היצירות שנוצרו בהשראת האמנות שלהם, ומבקשים לאפשר להם לבחור האם לכלול את יצירותיהם בתוך מאגרי המידע העצומים של מחוללי התמונות.

פוסטים באותו נושא:

השאר/י תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פופולרי עכשיו

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

ברוכים הבאים לבית של היוצרים ב-AI!

כאן תמצאו את כל המידע והמדריכים על כלי ה-AI המתקדמים ביותר עבור יצירת תמונות ודימויים

עוד לא הצטרפתם לניוזלטר שלנו?

בשליחת הטופס את/ה מאשר/ת קבלת דיוור הכולל הודעות ועדכונים מהאתר, כולל תוכן פרסומי. ניתן לבטל את הרישום בכל עת