בינה מלאכותית בעברית: כלי AI ליצירת תמונות ותוכן עם תמיכה בעברית

עם השימוש ההולך וגובר בשנה האחרונה ב-AI, עולה גם הביקוש לכלי בינה מלאכותית התומכים בשפה העברית. מסביב לעולם, בינה מלאכותית בעברית היא אמנם לא תחום מבוקש (בגלל שוק דוברי עברית קטן יחסית, ולא רווחי), אבל עם זאת ישנם עדיין מספר כלי בינה מלאכותית שימושיים שכבר כעת תומכים בשפה העברית בצורה מלאה. בפוסט שלהלן אסקור את כלי ה-AI בעברית המובילים, שתוכלו להשתמש בהם כבר כיום בשפת האם שלכם.

צ’אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית ומודלי שפה

 

אחת מהשאילתות הנפוצות לגבי בינה מלאכותית בעברית היא “צ’אט ג’יפיטי בעברית”, כאשר הכוונה היא כמובן לצ’אטבוט ChatGPT. הפריצה של המודל של OpenAI לתודעה לפני פחות משנה הציתה את הדמיון של משתמשים רבים לגבי יכולותיו השונות: החל מסיוע בכתיבה, בתכנות, בפתרון חידות או חישובים סבוכים, וכלה בשיחות סתמיות ובדיחות על מה שבא לכם.

בעוד שהעברית במודל GPT-3.5 היא בסיסית ולא תמיד מדויקת, המודל בגרסה GPT-4 (המונגשת אך ורק בתשלום) מאפשר שיחה קולחת ומדויקת יותר בעברית. במקביל, מיד לאחר הפריצה של צ’אט GPT, צצו גם כלים אחרים, שהתבססו על מודלי שפה שפיתחו חברות מתחרות. חלקם, הציגו גם תמיכה בשפה העברית, ושימוש ללא עלות:

Claude AI – המלך הבלתי מעורער של ה-AI בעברית


קלוד, שפותח בידי יוצאי OpenAI, מציג את עצמו באופן רשמי כ”רק שני ל-ChatGPT”, ומציע לסייע לכם בכל משימה אפשרית. אפשר להתווכח לגבי יכולותיו באספקת נתוני אמת או התמודדות עם חידות סבוכות, אבל על דבר אחד כולם מסכימים – היכולות של Claude AI בעברית פשוט מרשימות. התחושה היא של שיחה מול בן אנוש דובר עברית, המכיר כל סלנג וצורת דיבור ישראלית. מלבד תוכנית המנוי המורחבת בתשלום, קלוד נגיש לשימוש בחינם למספר הודעות מוגבל, וזה עוד יתרון טוב לטובתו, מלבד האפשרות לבינה מלאכותית בעברית.

אם עדיין לא ניסיתם את קלוד, זה הזמן. הסבר נוסף על איך משתמשים, וסקירה מפורטת בלינק כאן.

Google Bard – מתחרה חצי אפוי ודובר עברית


המתחרה של גוגל ל-ChatGPT, הלא הוא Bard, מבוסס על מודל שפה שאומן על מערך נתונים עצום של טקסט וקוד. הוא אמנם לא הצ’אט הכי מהימן וקוהרנטי, אבל הוא מספק תמיכה מלאה בשפה העברית, גם ברמת הממשק. הוא יכול ליצור טקסט, לתרגם שפות, לכתוב סוגים שונים של תוכן יצירתי, ולענות על שאלות בצורה אינפורמטיבית. יתרון נוסף שלו הוא היכולת שלו לגשת לאינטרנט ולדלות משם מידע לפי בקשתכם.

לסקירה המלאה על בארד, לחצו כאן.

Bing של מיקרוסופט – צ’אטבוט בשילוב מנוע חיפוש


מנוע החיפוש של מיקרוסופט, בינג, קיבל בשנה האחרונה שדרוג משמעותי עם יכולות צ’אט בינה מלאכותית בעברית המבוסס על מודל GPT-4 המתקדם. Bing AI מציע תמיכה בשפה העברית באמצעות תרגום אוטומטי ומובנה מאנגלית, והוא יכול לסייע לכם ליצור תוכן, למצוא תשובות מהרשת לשאלות שלכם ועוד מגוון דברים. היתרון המרכזי שלו הוא השימוש במודל השפה המתקדם, שגם אוסף מידע עדכני מהרשת, ומעל לכל הוא נגיש לשימוש בחינם.

כדי להשתמש בצ’אט של Bing בעברית, ניתן להיכנס ללינק הזה מכל דפדפן, או להוריד את האפליקציה הרשמית מחנות האפליקציות.

מחוללי תמונות ואמנות AI עם תמיכה בעברית

 

מחוללי התמונות הבולטים אמנם לא תומכים בשפה העברית, אבל ניתן להשתמש בכלי צד שלישי כדי להזין אליהם הנחיות (פרומפטים) שכתבתם בעברית. לדוגמה, ניתן לכתוב ל-Bing את הבקשה שלכם בעברית, ולבקש ממנו לתאר את זה כהנחיה באנגלית המיועדת למחולל תמונות כמו Midjourney או Stable Diffusion, כפי שמוסבר כאן.

לצד היכולת הזו, בשוק ישנם עוד שני כלים איכותיים שכן תומכים ביצירת תמונות בשפה העברית המאפשרים פשוט להקליד מה שתרצו, בשפת האם שלכם.

ליצור עם DALL-E 3 בעברית – Bing Image Creator


מחולל התמונות Bing Image Creator של מיקרוסופט הוא מחולל חינמי שכולל תמיכה בשפה העברית ומבוסס על DALL-E. לאחרונה עודכן לגרסה האחרונה של DALL-E 3 ומציע תוצאות מרשימות מאוד, עם תמיכה בטקסט (באנגלית כרגע) ומציב אותו כמחולל התמונות האטרקטיבי הטוב ביותר בשפה העברית, וכנראה גם בעוד שפות.

לסקירה מלאה על Bing Image Creator לחצו כאן, ולסקירה על DALL-E 3 לחצו כאן.

Firefly – התשובה של Adobe


כלי בינה מלאכותית בעברית נוסף ליצירת תמונות בשפה העברית הוא Firefly המציג יכולות טובות, עם הבטחה שכל התמונות שעליהן אומן המחולל הן ברישיון מלא, ללא הפרת זכויות יוצרים של אמנים שונים. לאחרונה החלה Adobe לגבות תשלום חודשי על יצירה במחולל, וזה אולי קצת חיסרון. אך למי שחשובה הנוחות של יצירה בשפה העברית, ימצא בו פתרון טוב ויעיל ליצירה ולעריכת תמונות.

לצד Firefy מגיע הכלי Generative FIll הנפלא המשולב בתוך פוטושופ, ומאפשר הוספה/הסרת אלמנטים ועוד.

לסקירה המלאה על Firefly לחצו כאן, ולמדריך על Generative Fill לחצו כאן.

Suno AI Chirp – מחולל מוזיקה בעברית(!)

 

לסיום, עוד כלי בינה מלאכותית בעברית הוא Chirp של Suno AI. כדי ליצור שיר בכמה רגעים באמצעות Chirp, כל מה שתצטרכו לעשות הוא להזין את הטקסט שלכם בעברית, ולאחר דקה או שתיים תקבלו שתי גרסאות של השיר שלכם, עם לחן, שירה וליווי מוזיקלי שנוצרו כולם בבינה מלאכותית בהתאם למה שכתבתם ולסגנון שבחרתם.

לסקירה מלאה על Suno AI Chirp, לחצו כאן.

מכירים עוד כלי AI בעברית? אשמח לשמוע בתגובות:)

פוסטים באותו נושא:

השאר/י תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פופולרי עכשיו

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

ברוכים הבאים לבית של היוצרים ב-AI!

כאן תמצאו את כל המידע והמדריכים על כלי ה-AI המתקדמים ביותר עבור יצירת תמונות ודימויים

עוד לא הצטרפתם לניוזלטר שלנו?

בשליחת הטופס את/ה מאשר/ת קבלת דיוור הכולל הודעות ועדכונים מהאתר, כולל תוכן פרסומי. ניתן לבטל את הרישום בכל עת