בינה מלאכותית היא נושא חם במיוחד. אין אדם שלא נתקל במושג הזה בשנה האחרונה. כלים כמו Midjourney או ChatGPT נכנסו לחיים של כולם, והחלו לסמן את תחילת המהפכה של תחום הבינה המלאכותית. כל זה טוב ויפה באנגלית. אבל מה לגבי בינה מלאכותית בעברית? המדריך הבא מיועד עבור דוברי עברית שמתקשים בשפה האנגלית ומעוניינים ליצור תוכן ויזואלי וטקסטואלי בבינה מלאכותית בלי לוותר על שפת האם שלהם.
בינה מלאכותית – מה זה?
מכירים את החיישן ברכב שמצפצף לכם בכל סטיה מהנתיב? את המצלמה שמזהה את הפנים שלכם? זוהי בינה מלאכותית. מדובר בתחום לא חדש העוסק ביצירת מערכות ותוכנות שמדמות את היכולות האנושיות, ומכונה AI (ראשי התיבות של Artificial Intelligence, “בינה מלאכותית” בעברית). בפשטות, אלו מערכות ש”למדו” תחום מסוים, ומאז יודעות לבצע אותו בעצמן. בשנים האחרונות, ובזו האחרונה בפרט, התחום קיבל זריקת מרץ משמעותית, עם השקתם של כלים מתקדמים שונים בזה אחר זה, כמו מחוללי תמונות ומודלי שפה מתקדמים.
יצירת תמונות בבינה מלאכותית בעברית
אמנם עדיין לא כל כלי הבינה המלאכותית מכילים תמיכה מלאה בעברית, אבל זהו צעד שחברות הענק עובדות עליו, וכנראה יגיע אלינו מתישהו. לבינתיים, הנה כל הדרכים ליצור בבינה מלאכותית בעברית:
יוצר התמונות של מיקרוסופט: Bing Image Creator
מחולל התמונות Bing Image Creator של מיקרוסופט הוא כנראה המחולל היחיד שכולל תמיכה בשפה העברית. באמצעותו תוכלו לכתוב בעברית כל דבר שתרצו, ובתגובה תקבלו תמונה שהוא יצר באמצעות מחולל התמונות DALL-E.
מדובר במחולל חינמי, שאליו ניתן לגשת ישירות ממצב ה-Creative בצ’אט של בינג החדש, או באמצעות ממשק האינטרנט המלא של הכלי.
יצירה במחוללים אחרים באמצעות Bing
אם תרצו ליצור באמצעות Midjourney או Stable Diffusion, ואנגלית היא לא הצד החזק שלכם, עדיין תוכלו להשתמש בבינה מלאכותית בעברית. הדרך הקלה ביותר היא לנצל את היכולת של בינג החדש עבור יצירת ההנחיות (פרומפטים):
היכנסו ל-Bing החדש ועברו למצב ה-Creative המסומן בצבע סגול. בצ’אט, כתבו לו “תכתוב לי בבקשה פרומפט באנגלית עבור מחולל התמונות Midjourney המתאר…”. הוסיפו כמובן את מה שתרצו שיופיע בתמונה. בתגובה, הוא ייצור לכם פרומפט באנגלית, שאותו תוכלו להעתיק ולהדביק ב-Midjourney.
לדוגמה:
תכתוב לי בבקשה פרומפט באנגלית עבור מחולל התמונות Midjourney המתאר איור של חתול לבן עם משקפיים, בסגנון צבעי מים.
לשם ההדגמה השתמשתי במידג’רני, אבל ניתן תמיד לשנות בהודעה שלכם את שם המחולל, והוא בתגובה יידע ליצור לכם פרומפט מתאים, עבור כל מחולל תמונות אחר כמו Dall-E, Leonardo.AI או Stable Diffusion.
לא מרוצים מהתוצאה? תמיד תוכלו לבקש מבינג ליצור לכם עוד אופציה נוספת שאותה תוכלו להעתיק ולהדביק במחוללי התמונות השונים.
כך תשתמשו ב-ChatGPT בעברית
אם אתם פחות בעניין של יצירת תמונות, ויותר בעניין של שימוש בבינה מלאכותית בעברית בהיבט של צ’אט שימושי מבוסס AI כמו ChatGPT, בוודאי תשמחו לגלות שגם זה אפשרי בשפת האם שלכם!
עד ששוחרר מודל GPT-4 של CahtGPT, מודל השפה GPT-3 של OpenAI לא הציג יכולות מרשימות בשפה העברית. מאז, היכולות של המודל בעברית השתפרו פלאים, וכיום הוא כולל יכולות הבנה והבעה מתקדמות יותר. אך המודל החדש זמין רק למשתמשים המנויים בתשלום. מה עושים מי שבכל זאת רוצים להפיק תועלת מבינה מלאכותית בעברית?
גם כאן, כמו ביצירת תמונות, מיקרוסופט נחלצת לעזרתנו עם מנוע החיפוש החדש שלה, Bing. היתרון של בינג כעת הוא השימוש שהוא עושה במודל השפה GPT-4 שכאמור זמין ב-ChatGPT רק עבור מנויים בתשלום, ובמקביל מביא תמיכה טובה לשפה העברית. שתי ציפורים במכה: גם שימוש חינמי, וגם בינה מלאכותית בעברית.
למרות שהוא מבוסס עליו, יש לשים לב שהצ’אט של בינג מוגבל מעט ביחס ל-ChatGPT, מבחינת אורך הטקסטים שאותם תוכלו לכתוב לו בהודעה אחת. גם כמות ההודעות מוגבלת כעת, כדי למנוע שימוש לרעה במודל. מנגד, היתרון הגדול שלו הוא החיבור לרשת, שהופך את בינג החדש ל-ChatGPT משודרג.
כדי לקבל גישה ל-Bing החדש, ניתן להוריד את האפליקציה מחנות האפליקציות. לאחר שתפתחו את האפליקציה, תוכלו לראות את האייקון של בינג צ’אט בתחתית המסך באמצע. כדי להשתמש בבינג החדש באמצעות המחשב, היכנסו לדפדפן Microsoft Edge ושם הקלידו בשורת החיפוש Bing.com. לאחר טעינת העמוד, תוכלו לראות את האייקון של בינג צ’אט.
המתחרה של בינג מבית גוגל, ועוד אלטרנטיבות
גוגל הודיעה לאחרונה שהשפה העברית תגיע גם אל Google Bard, הצ’אטבוט שנועד להוות את התשובה של ענקית החיפוש נגד ChatGPT. עד שזה יקרה, תוכלו להשתמש בבינה מלאכותית בעברית באמצעות הדרכים שהצעתי לעיל, או באמצעות צ’אטבוטים ישראלים השואבים מידע מ-ChatGPT-3, מתרגמים אותו לעברית בזמן אמת, ומציגים למשתמש, כמו רובי בוט ועוד.
עדכון יולי 2023: בארד של גוגל קיבל תמיכה רשמית מלאה בשפה העברית. כעת, ניתן לעשות גם בו שימוש כבינה מלאכותית בעברית.
איך משתמשים?