מודל השפה של גוגל, Bard, שנועד להתחרות ב-ChatGPT, עושה עלייה רשמית לישראל עם תמיכה בשפה העברית. המודל, הנגיש לשימוש כצ’אטבוט, אומן על מערך נתונים עצום המאפשר לכם לקבל ממנו תשובות למגוון שאלות. לאחר המתנה של מספר חודשים, היום הודיעה גוגל סוף סוף כי הצ’אטבוט יחל לתמוך בשפה העברית בצורה מלאה. התמיכה בשפה העברית, המגיעה מובנית ללא שימוש בתרגום, היא צעד חשוב עבור בארד ועבור צ’אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית בכלל, שכן היא מאפשרת לקהל הישראלי להשתמש בבינה מלאכותית בשפת האם שלהם.
מה אפשר לעשות עם Bard?
באמצעות בארד ניתן ליצור טקסט, לכתוב תוכן ולקבל מענה לשאלות שלכם בצורה אינפורמטיבית. כך לדוגמה תוכלו לקבל מבארד מידע על כל נושא שרק תרצו (במגבלות הצנזורה וגבול הטעם הטוב), לתרגם טקסט למגוון עשיר של שפות, לכתוב סוגים שונים של תוכן יצירתי, כמו שירים, קוד, תסריטים, יצירות מוזיקליות ועוד, ואפילו גם להשתעשע איתו עם שאלות ותשובות מוזרות.
איך משתמשים בבארד בעברית?
כדי להשתמש ב-Bard יש להיכנס לדפדפן בלינק הזה. ברגע שנכנסתם, תוכלו להתחיל לשאול אותו שאלות או לתת לו הוראות. לדוגמה, לשאול “מהי בירת ישראל?” או “תכתוב לי סיפור על הקמת המדינה”. למרות שהוא עדיין בפיתוח ומוגדר על ידי גוגל ככלי ניסיוני בשלב הזה, Bard יעשה כמיטב יכולתו לענות על השאלות, ובצורה מרשימה, לא אחת.
בארד מול ChatGPT
בארד אמנם כבר בשלב הזה יודע לבצע סוגים רבים של משימות, אך היתרון העיקרי שלו הוא התמיכה בשפה העברית שתאפשר לנו להשתמש בבינה מלאכותית בעברית. יתרון נוסף הוא החיבור לרשת, המאפשר לו לספק לכם מידע עדכני ולבצע אפילו חיפוש.
באשר לדיוק במידע, היכולת לעבד מידע מורכב או מתקדם, כנראה שיש לו עדיין מה ללמוד, בייחוד לעומת ChatGPT שמציג יכולות מרשימות יותר לעת עתה. לטענת גולשים Bard עדיין מציג לעיתים שגיאות או טעויות מביכות. אך למרות זאת, הוא צ’אטבוט מעניין וחדשני, שיכול לשמש ככלי רב עוצמה עבור אנשים המבקשים ללמוד על נושאים חדשים, לקבל סיוע בפרויקטים או פשוט לבלות זמן עם צ’אטבוט אינטליגנטי דובר עברית.