בעידן שבו הבינה המלאכותית משנה את העולם, המהפכה הגנרטיבית חודרת לכל תחום בחיינו, ובמיוחד לעולם הקולנוע והווידאו. זהו עידן שבו כל אחד יכול להיות יוצר ולהביא לידי ביטוי את החזון הקולנועי שלו, ללא קשר לניסיון או ליכולות טכניות קודמות. אחת מההתפתחויות המרתקות ביותר בתחום היא השילוב של בינה מלאכותית (AI) בתהליכי יצירה והפקה בעולם הקולנוע. הודות למהפכה הזו, הדרך שלנו לגעת בחלומות שלנו, להפוך אותם למציאות חזותית ולשתף אותם עם העולם, הופכת לקצרה ונגישה יותר מתמיד.
במאמר שלהלן אסקור את הדרכים שבהן הבינה המלאכותית משפיעה על תהליכי יצירה והפקה, ואראה כיצד היא מאפשרת לנו לחצות גבולות חדשים בעולם הקולנוע והווידאו.
לבטא את היצירתיות ולהפוך כל מחשבה לסרט
מה אם הייתי אומרת לכם שכל מחשבה או רעיון שיש נמצא במרחק נגיעה להפוך לסרט? מדהים, לא? האם אי-פעם ראיתם סיטואציה בחיים שלכם ודמיינתם כיצד הייתם הופכים אותה לסרט? הודות לבינה המלאכותית, כל רעיון או מחשבה ניתנים למימוש בקלות רבה יותר מבעבר. כל אחד מכם יכול לשבת בבית וליצור סרט משלו.
היכולות של הבינה המלאכותית סוחפות אחריה את כל האנשים שחיפשו את הדרך לבטא את הקול שלהם ולהוציא אותו לעולם. תמיד אומרים שאין אין דבר כזה אדם לא יצירתי והפעם גם נוכחנו לדעת שזאת האמת. היום, כל אדם יכול לשכלל את היצירתיות שלו ולתרגל אותה, במרחק נגיעה ובקלות.
הקולנוע בעבר ביחס לעתיד הקרוב: איך זה עבד לפני ה-AI
לפני מהפכת ה-AI, יצירת סרטים הייתה תהליך מורכב ומאתגר. כאשר רצינו ליצור תסריט ולהפוך אותו לסרט, היינו עושים זאת לבדנו עם הדמיון שלנו. כמו כן, יצירת הסטורי בורד היה דבר מאתגר למי שאינו יודע לצייר, וכך נאלצנו לצייר זאת לבד ללא יכולת לצפות כיצד הדברים יראו בצילומים עצמם. באמצעות ה-AI אנחנו יכולים לראות את כל הדברים שיכולים להתרחש בסרט לפני הגעתנו לצילומים. כך יש לנו את היכולת לראות כיצד הרעיון מקבל חיים, וגם לראות מה עובד בתסריט ומה לא. אפשר אפילו למנוע טעויות בצילומים שבעריכה יהיה לנו קשה לגשר עליהם.
למשל, אתם יכולים לקחת רעיון לתסריט שיש לכם ולבקש מ-ChatGPT כלים או רעיונות לפיתוח שלו. וזה לא נגמר שם. אתם אפילו יכולים לבקש ממנו שיעשה לכם שוטינג ליסט ובכזאת קלות להפוך את השוטינג ליסט לתמונות באמצעות DALL-E 3, שישמשו כ-הסטורי בורד שלכם.
תחשבו רגע על שיר שאתם אוהבים שאין לו קליפ ואתם רוצים ליצור לו אחד. כיום, בעזרת כלים שונים ניתן להפוך שיר לקליפ בקלות רבה. אתם יכולים להזין את מילות השיר בתור פרומפט ב-ChatGPT ולהפוך אותן לתמונה. לאחר מכן, ניתן להפוך את התמונה לסרט באמצעות Pika או Runaway. והנה, יצרתם קליפ לשיר! מדהים, לא?
העתיד של הקולנוע והווידאו בבינה מלאכותית
לאחרונה הוצג המודל Sora של OpenAI שיודע ליצור וידאו מטקסט או וידאו מתמונה. מדי יום אנחנו נחשפים לעוד ועוד סרטונים שנוצרו במודל, והתוצאות מדהימות. מהצד השני עלו טענות מצד מומחים על כל מיני ניואנסים שמראים שזה עדיין לא מושלם. בנוסף, Pika השיקה השבוע שיתוף פעולה יחד עם Eleven Labs, שמאפשר מעכשיו ליצור סרטונים עם סאונד ואפילו Lip Sync, כלומר, התאמה של תנועות השפתיים למה שאומר הדובר.
ככל שהטכנולוגיה תתקדם יותר בעתיד, תהליך יצירת הסרטים בעזרת AI יהפוך לפשוט ואינטואיטיבי יותר, והתוצאות יהיו איכותיות יותר. כיום אמנם קיימים כלים ייעודיים ונפרדים לכל תחום, מה שלעיתים מאריך מעט את זמן היצירה ומצריך עריכה ותיקונים ידניים. אולם חשוב לזכור שאנחנו עדיין בתחילת הדרך, והמשאלה היא שבעתיד תהליך יצירת סרט יתבצע כולו בפלטפורמה אחת. מהפרי-פרוקדשן ועד הפוסט פרודקשן, כלומר מכתיבת התסריט, הצילום והאודיו עד להלחנת הפסקול והמוסיקה לסרט.
כך, אם נסתכל על מהפכת הבינה המלאכותית כפרק בהיסטוריה, היה אפשר להכניס את זה כפרק ראשון בתולדות הקולנוע של ה-AI. לעיתים זה מרגיש שאנחנו נמצאים מבחינת התפתחות הבינה המלאכותית בעולם הקולנוע באותם הימים בהיסטוריה של הקולנוע במאה ה-18 כשהסרט “רכבת נכנסת לתחנה” של האחים לומייר יצא לבתי הקולנוע.
בהקשר הזה, התפיסה השגויה של אנשים שה-AI יחליף אותנו רחוקה מלהיות נכונה. במקום זאת, אני ממליצה לראות בבינה המלאכותית כעוזרת אישית. עוזרת אישית שהגיעה בשביל להעשיר את הוויז’ן היצירתי שלכם. השילוב המיוחד של ה-AI עם היצירתיות האנושית לא רק משנה את הנוף הסיפורי והקולנועי, אלא מחדש את הגבולות של מה שאפשרי. ככל שנמשיך לחקור את הקשר הסימביוטי הזה, מי יודע אילו סיפורים מדהימים מחכים להיות מסופרים? העתיד נראה מבטיח.
פרקטיקה: איך מצטרפים למהפכה כבר עכשיו?
לפני שאתם ניגשים ליצירה בתחום הקולנועי באמצעות בינה מלאכותית, וכדי לקבל את התמונה שאתם רואים בראש שלכם, מומלץ להתחיל ב-ChatGPT ומשם להתקדם ל- Midjourney. הצ’אט בשילוב DALL-E 3 יכולים לעזור לכם בכתיבת הפרומפט ל- Midjourney ולדייק אותו. חשוב לראות בכל פרומפט כזה כסצנה מסרט, ומצד שני עליכם להיות ברורים וקצרים על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר. בנוסף, גם חיפוש של תמונות דומות למה שהייתם רוצים לייצר יכול לעזור לכם בכתיבת הפרומפט, יצירת התמונה שאתם רוצים כולל הטקסט שהייתם רוצים לכתוב בה.
כדי למקסם את התוצאות, חשוב להישאר מעודכנים בכלים ובעדכונים חדשים בתחום ה-AI שלעיתים משתנים מדי יום.
Happy Creating.