+Command R: מודל AI חדש בקוד פתוח שמצטיין גם בעברית

עד לפני שבוע, השם Cohere כמעט לא היה מוכר בעולם הבינה המלאכותית. אולם הודות למודל הבינה המלאכותית העדכני של החברה, היא ממוצבת כשחקנית בעלת ערך בזירה התחרותית הזו. המודל החדש, Command R+ מתיימר להתחרות ישירות עם השחקנים הגדולים בענף כמו Claude ו-ChatGPT, ובמיוחד בשדה המקצועי של סוכנים שמשתמשים בכלים חכמים מבוססי ידע ארגוני. הוא מתאפיין במהירות גבוהה, יכולת עיבוד מעולה של השפה העברית, גישה למידע מהאינטרנט ומסמכים, ואפילו API חינמי לשימוש לא מסחרי.

סטארט-אפ מבטיח עם מודל מבטיח עוד יותר

מי שעומדת מאחורי המודל החדש, שזמין לשימוש על גבי פלטפורמה בשם Coral, היא חברת סטארט-אפ קנדית פורצת דרך בתחום הבינה המלאכותית. Cohere נוסדה בשנת 2019 על ידי צוות של מדעני מחשב ומומחים בבינה מלאכותית, בעלי חזון ליצור AI שישנה את האופן שבו אנשים מתקשרים עם טכנולוגיה. הצוות ב-Cohere כולל כמה מהמוחות המבריקים בתחום, עם רקע נרחב בפיתוח שפת עיבוד שפה טבעית (NLP) ומערכות AI. הם פיתחו את קורל מתוך הבנה שהעתיד של האינטראקציה האנושית-ממוחשבת טמון ביצירת שותפים וירטואליים חכמים ואינטואיטיביים, שיכולים להבין ולענות על הצרכים של אנשים באופן אישי ומדויק.

הטכנולוגיה של Cohere מבוססת על מודלים גדולים של שפה (LLMs), המנוהלים על ידי כמה מהמערכות המתקדמות ביותר בתחום הבינה המלאכותית. Cohere מתמקדת ביצירת ממשקים אינטואיטיביים וידידותיים למשתמש, כך שאנשים יוכלו לנצל את כוחו של AI בקלות ובאופן טבעי. החברה זכתה להכרה עולמית על חדשנותה, וזכתה בפרסים ושותפויות עם כמה מהארגונים הגדולים בעולם. החברה מחויבת לא רק ליצירת טכנולוגיה מתקדמת, אלא גם להבטחה שהיא תשמש לטובת החברה, עם דגש על אתיקה, פרטיות ואחריות.

המודל של Cohere קיים מאז יולי של שנה שעברה, וכעת קיבל שדרוג משמעותי. הוא מתמקד בלתת מענה “מקורקע” ומהימן לשאלות על מידע ארגוני וביצוע פעולות ספציפיות. +Command R מציג ביצועים גבוהים במיוחד בהקשר הזה, ועוקף בקלות את רוב המודלים האחרים בשוק. לפי מדדים מסוימים, +Command R הצליח לעקוף אפילו את אחד המודלים של GPT-4, דבר שמעלה סימני שאלה אך גם עניין רב לגבי יכולתו. בעבר, ראינו תופעה דומה עם מודל “קלוד אופוס” שכבש את המקום הראשון מעל כל מודלי GPT-4.

מהיר, ומצטיין בשפה העברית

בנוסף, המודל כולל גרסה בקוד פתוח להרצה מקומית, ולמרות שהוא יחסית קטן בהשוואה לאחרים בקטגוריה שלו, הוא עדיין נחשב לגדול בין המודלים הפתוחים. יתרון נוסף של קורל הוא האפשרות להריץ אותו באופן מקומי על מחשב ביתי חזק, מה שמאפשר ביטחון מידע מקסימלי עבור שימושים רגישים כמו בתחומים הצבאיים. זהו פתרון אידיאלי לארגונים שמחפשים לשלב בינה מלאכותית עם בטחון מידע גבוה. כמו כן, השליטה של מודל הבינה מלאכותית בעברית מקנה לו יתרון נוסף בשוק המקומי ובקרב דוברי השפה.

כדי להשתמש ב-+Command R תוכלו להיכנס לממשק האינטרנט של Coral, כאן, להירשם ולהתחיל להשתמש.

פוסטים באותו נושא:

השאר/י תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פופולרי עכשיו

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

ברוכים הבאים לבית של היוצרים ב-AI!

כאן תמצאו את כל המידע והמדריכים על כלי ה-AI המתקדמים ביותר עבור יצירת תמונות ודימויים

עוד לא הצטרפתם לניוזלטר שלנו?

בשליחת הטופס את/ה מאשר/ת קבלת דיוור הכולל הודעות ועדכונים מהאתר, כולל תוכן פרסומי. ניתן לבטל את הרישום בכל עת