שומעים סביבכם כל היום דיבורים על בינה מלאכותית, וכלי בינה מלאכותית גנרטיבית בפרט? אתם לא לבד. הכלים האלו, שנכנסו לחיינו בחודשים האחרונים של שנת 2022 מאפשרים לחולל דימויים, תמונות ואמנות במספר רגעים. כך, הם מציעים מגוון דרכים יצירתיות וחדשניות ליצירה, במיוחד עבור מי שתחומי האמנות או היצירה קרובים ללבו.
עם ריבוי האופציות והדיבורים סביב הנושא, משתמשים רבים שואלים את עצמם איך ליצור בבינה מלאכותית, איך להתחיל בכלל להסתכל על התחום ומה בדיוק אפשר לעשות עם הכלים הללו. המידע סביב הנושא הזה רב ומגוון, כך שיש לא מעט בלבול. בדיוק בשביל זה, יצרנו את המדריך ליצירה בבינה מלאכותית, שילמד אתכם שלב אחר שלב מאיפה מתחילים, מה עושים ומה חשוב לדעת בהקשר של מחוללי תמונות.
מה זה בינה מלאכותית, ומה זה מחולל תמונה
לפני הכל, נעים להכיר: בינה מלאכותית. מדובר בתחום במדעי המחשב המנסה לחקות את הבינה האנושית ולבצע פעולות שעד היום נדרשו להן בני אנוש ובעלי מקצוע בפרט. בינה מלאכותית גנרטיבית מתייחסת לכלים היודעים ליצור טקסט, תמונות או מדיה אחרת בתגובה לקלט שמזין להם המשתמש. כך, נולדו מחוללי התמונות שמאפשרים ליצור תמונות ודימויים באמצעות מספר מילים המתארות את מה שתרצו לקבל.
במדריך זה נתמקד ביצירה באמצעות מחוללי תמונות מבוססי בינה מלאכותית גנרטיבית.
מה צריך כדי ליצור בבינה מלאכותית
כדי ליצור תמונות בבינה מלאכותית, תצטרכו טלפון חכם או מחשב עם חיבור לרשת, כדי לגשת לפלטפורמת שבאמצעותן תיצרו את התמונות. היצירה באמצעות מחשב תמיד מומלצת ונוחה יותר, אם כי ישנן פלטפורמות שיאפשרו לכם לחולל תמונות גם בנייד.
בונוסים חשובים אך לא קריטיים שישפרו את היכולת שלכם ליצור תמונות ב-AI הם אנגלית בסיסית (רמה גבוהה תמיד טובה יותר), חוש אמנותי, יצירתיות והבנה טכנית סביב תחום הצילום/האיור. אחרי שיש לכם את כל זה, אתם מוכנים לעבור לשלב הבא ביצירה.
יצירה בבינה מלאכותית: כך זה עובד
כאמור, מחוללי תמונות מאפשרים ליצור דימויים, עיצובים, אמנות או תמונות. את הקסם הזה הם עושים באמצעות הנחיה שתכתבו להם. הטקסט הזה, שנקרא פרומפט (Prompt), הוא בעצם היכולת שלכם לבקש מה שתרצו ממחוללי התמונות. בהתאם, הפלטפורמות השונות מציעות ממשק שבו תוכלו לתאר את התמונה הרצויה, ובתגובה תקבלו לאחר כמה עשרות שניות את התמונה המבוקשת.
את הפרומפט יש לכתוב בשפה טבעית, כמו שאתם מתארים בכתב תמונה שראיתם זה עתה, ובאנגלית כמובן. דוגמה בעברית, להבנה: ילדה שחורת שיער אוחזת בלון ירוק בגינה ציבורית. אחרי שתהיו יוצרים מתקדמים מעט יותר, תוכלו לקרוא את הטיפים לכתיבת פרומפטים טובים יותר, ובכך לשדרג את יכולת הכתיבה והיצירה בבינה מלאכותית, ולעבור לכתיבה מעט טכנית ומקצועית יותר.
מחולל התמונות מתייחס לפרומפט שהזנתם לתוכו, ובתגובה יחולל עבורכם את התמונה הרצויה בתוך כמה עשרות שניות פחות או יותר, בהתאם למה שביקשתם ולדימויים שעליהם אומן לפני כן.
הנה עוד מספר פרומפטים לדוגמה:
A futuristic street in Tel Aviv
Smile man holding a sign
Chicken dinner shot
Two kids in the garden
כעת, כשאתם יודעים מה זה פרומפט, בואו נדבר על המחוללים עצמם, היכן שמזינים את הפרומפט ומקבלים את התוצאה.
מחוללי תמונות בינה מלאכותית למתחילים
ישנו מגוון גדול של מחוללי תמונות עם ממשקים שונים, אפשרויות שונות, ורמות שונות של אמנות וריאליזם. חלקם מיועדים עבור המקצוענים שבינינו, וחלקם מאפשרים יצירה אפילו למתחילים ללא רקע וניסיון. להלן נתייחס למספר מחוללים שיאפשרו לכם יצירה בסיסית ב-AI בפשטות וללא סיבוכים מיותרים.
דאלי
מחולל התמונות DALL-E הוא כנראה המחולל הנפוץ ביותר הידוע היום, לא מבחינת כמות המשתמשים, אלא מבחינת הידיעות והרעש שחולל סביבו כשהוכרז ושוחרר לשימוש אי שם ב-2022. הממשק הפשוט והנוח יאפשר לכם ליצור דימויים ואמנות בקלות יחסית. אך לא רק. המחולל של OpenAI מצטיין בעיקר בדימויים ובאמנות, וביכולת לערוך את התמונות לאחר היצירה.
בשלב הראשון, כדי לגשת לממשק של דאלי, יהיה עליכם להירשם כאן. לאחר מכן, ייפתח בפניכם ממשק הכולל אזור שבו תוכלו להזין את הפרומפט (טקסט התיאור שעליו הוסבר לעיל).
הזנת פרומפט כלשהו תוביל אתכם לשלב הבא, שבו יוצגו בפניכם לאחר כדקה ארבע אופציות שהמחולל יצר בתגובה לבקשה שלכם. את האופציות האלו אתם יכולים להוריד, לערוך ואף לבקש ארבע גרסאות חדשות לאחת מהאופציות. אם ביקשתם לראות גרסאות חדשות לאופציה שבחרתם, DALL-E ייצור ארבע אופציות חדשות המבוססות על האופציה שבחרתם, עם טוויסט ושינויים קלים.
כל התמונות שיצרתם יופיעו בלשונית History, ותוכלו לגשת אליה כדי לצפות בכל התמונות שיצרתם. בלשוניות ליד תוכלו לראות מה מצב החשבון שלכם, לצפות וליצור אוספים, ועוד.
כמה זה עולה? המודל של דאלי עובד על קרדיטים, המשמשים עבור כל יצירה, עריכה או בקשת גרסה חדשה. כל משתמש חדש שנרשם ל-DALL-E מקבל 50 קרדיטים במתנה, כאשר בכל חודש נוסף יתווספו עוד 15 קרדיטים לשימוש. עבור שימוש ראשוני זה מספיק. אם תרצו, תמיד תוכלו לרכוש קרדיטים נוספים בתשלום.
למדריך המלא לשימוש ב-DALL-E לחצו כאן!
Bing Create
המחולל Bing Create של מיקרוסופט הוא מחולל מבוסס בינה מלאכותית נוסף המאפשר יצירה בממשק פשוט ונוח. הכלי הזה הוא חלק מסט הכלים של מיקרוסופט הקשור לבינג החדש ולשיתוף הפעולה של החברה עם OpenAI, כך שלא תופתעו לגלות שגם הוא מבוסס על DALL-E. עם זאת, היתרון שלו הוא היותו חינמי לגמרי, פשוט וקל לתפעול. בנוסף, המחולל מבוסס על גרסה חדשה ומשופרת בהרבה מזו של דאלי, שעדיין לא שוחררה רשמית לציבור במסגרת הממשק המקורי של OpenAI.
כדי ליצור תמונות עם המחולל, תוכלו לגשת אליו בשתי דרכים. הראשונה באמצעות ממשק הווב Bing.com/create והשנייה באמצעות הצ’אט ב-Bing Chat. ממשק הווב יאפשר לכם ליצור תמונות באמצעות הזנת פרומפטים, בדיוק כמו בדאלי, עם אפשרות לקבל תוצאות במהירות גבוהה ביחס למחוללים אחרים. תוצאות במהירות גבוהה מוגבלות למספר קרדיטים יומיים וחינמיים, כאשר בשאר זמן היצירה תיאלצו להמתין כמה עשרות שניות לקבלת התוצאה.
הדרך השנייה ליצור תמונות בבינה מלאכותית באמצעות Bing היא לגשת לבינג החדש – מנוע החיפוש מבוסס הבינה המלאכותית של מיקרוסופט. בתוך הצ’אט יש לבחור באפשרות ה-Creative mode, ולבקש ממנו ליצור עבורכם תמונה היישר מממשק הצ’אט.
אמנם המחולל של מיקרוסופט לא כולל אפשרויות עריכת תמונות כמו של DALL-E, אבל מאפשר אפשרות שימושית אחרת בממשק הצ’אט. כאן תוכלו לבקש ממנו שינויים ליצירה שלכם. לדוגמה, אם ביקשתם תמונה של טרקטור, והתוצאה היתה טרקטור אדום, תוכלו לבקש בתגובה טרקטור צהוב, להוסיף עננים לשמיים, להוסיף דשא ועוד. זאת ועוד, בינג בעצמו ייתן לכם רעיונות לשינוי ולשיפור התמונה, שתוכלו לבחור ולשלוח למחולל.
כדי לעשות שימוש במחולל הבינה המלאכותית של בינג יהיה עליכם להירשם ולהיות בעלי חשבון מיקרוסופט. השימוש בפועל הוא חינמי לגמרי, וכולל אפשרויות לקבלת מספר מוגבל של קרדיטים יומיים ליצירה מהירה יותר.
Midjourney
מידג’רני (Midjourney) הוא מחולל תמונות בולט מאוד, שיעניק לכם את התוצאות הטובות ביותר כיום. הממשק אמנם לא נוח כמו DALL-E ו-Bing, אבל יאפשר לכם להתחיל ליצור בבינה מלאכותית ולהתמקצע היטב בתחום.
כדי ליצור באמצעות Midjourney תוכלו לקרוא את המדריך למתחילים שכתבנו בדיוק עבור משתמשים כמוכם, שלב אחר שלב.
היצירה באמצעות המחולל נעשית דרך בוט בדיסקורד, כאשר בשלב הראשון תוכלו ליצור כ-25 תמונות בחינם. לאחר מכן תוכלו לרכוש מינוי בהתאם לצרכים שלכם.
לרכוש מיומנויות נוספות ליצירה בבינה מלאכותית
אחרי שתראו התקדמות ושליטה באחד מהכלים שלעיל, ואפילו בשלושתם, זו ההזדמנות שלכם להתמקצע עוד יותר בתחום, וללמוד באמצעות הלינקים המצורפים איך מעלים תמונה למידג’רני, איך עורכים תמונות באמצעות כלי בינה מלאכותית, איך לשפר את הפרומפטים שלכם ואפילו להיעזר בבינג החדש לכתיבת פרומפטים מקצועיים, להכיר פקודות ופרמטרים שימושיים למידג’רני, להכיר מחוללי תמונה אחרים כמו Stable Diffuision ו-Adobe FireFly, וגם להבין מהן זכויות היוצרים על תמונות שנוצרו בבינה מלאכותית, וזכויות יוצרים במידג’רני בפרט.