אחת מפלטפורמות הבינה המלאכותית הטובות והבולטות ביותר כיום היא Leonardo.ai. מדובר במחולל תמונות עם מגוון אופציות עריכה והתאמה, המבוסס על מודל Stable Diffusion המתקדם. בעזרת ממשק משתמש ידידותי ופיצ’רים מתקדמים, ועם יכולת ליצור תמונות נהדרות במגוון סגנונות שונים, לאונרדו מפשט את תהליך יצירת התמונות והופך אותו לנגיש גם למשתמשים לא מנוסים. יחד עם קהילה גדולה מאוד של מיליוני משתמשים, Leonardo AI מציב את עצמו כשחקן מרכזי בתחום הבינה המלאכותית, ומהווה תחליף ל-Midjourney ומחוללי תמונות אחרים בולטים המצריכים רכישת מנוי. במדריך לאונרדו המקיף שלהלן תלמדו איך להפוך למאסטרים ביצירת תמונות בבינה מלאכותית ב-Leonardo AI.
מה מיוחד בלאונרדו?
Leonardo AI, כאמור, הוא אחד ממחוללי התמונות הטובים ביותר שקיימים היום, המספק למשתמשים את היכולת ליצור תמונות מציאותיות באיכות גבוההה בהתאמה אישית למגוון מטרות. לפני שנצלול למדריך Laonardo, הנה מה שהופך אותו למיוחד עוד יותר:
פוטוריאליזם: Leonardo AI יודע ליצור תמונות מציאותיות באיכות מרשימה ובקלות ממשית ביחס למחוללי תמונות אחרים המבוססים על Stable Diffusion. הוא יודע ליצור תמונות עם ירידה לפרטים הקטנים ודגש על טקסטורות, השתקפויות, צללים ועוד.
ממשק: Leonardo AI נגיש באופן מלא דרך ממשק נוח ופשוט בדפדפן, מה שמקל על השימוש ומאפשר גישה נוחה ופשוטה. הממשק אולי נראה מורכב ממבט ראשון, אך מגוון היכולות שמעניק הממשק הזה למשתמש הוא גדול מאוד.
ללא עלות: לאונרדו פועל במודל Freemium, המאפשר למשתמשים ליצור מספר מסוים של תמונות ביום ללא עלות. בכל יום מקבל כל משתמש 150 טוקנים, כאשר כל יצירה או שימוש בפיצ’ר אחר עולים סך מסוים של טוקנים.
תכונות מתקדמות: Leonardo מספק מגוון תכונות וכלים מתקדמים ליצירת אמנות ותמונות מרהיבות, כולל אפשרות להשתמש במודלים גנרטיביים שאומנו מראש, ואפילו לאמן מודלים משלכם.
מדריך Leonardo: בינה מלאכותית ותמונות בהתאמה אישית
הרשמה
כדי להתחיל להשתמש בלאונרדו, השלב הראשון יהיה הרשמה. היכנסו לאתר Leonardo כאן ולחצו על הכפתור “Create an account”. בשלב הבא, בחרו איך אתם רוצים להירשם – באמצעות חשבון Apple, Google, Microsoft, או באמצעות כתובת האימייל שלכם. לאחר ההרשמה הקצרה, אתם מוכנים לצעד הבא.
מסך הבית ויצירת התמונה הראשונה
לאחר שנכנסתם למסך הבית של Leonardo, יוצגו בפניכם מספר אופציות לבחירה. בצד שמאל קיים סרגל ניווט הכולל גם את ההגדרות וניהול החשבון שלכם. נחזור רגע למרכז המסך. האופציה הראשונה היא Image generation ואחריה האופציות Realtime canvas, Canvas editor ו-Motion. נתמקד כעת באופציה הראשונה, ואל השאר נחזור בהמשך המדריך.
לחצו על אפשרות “Image Generation” שנמצאת בצד שמאל. בחלון שייפתח יוצג לכם למעלה שדה שבו תוכלו להקליד את הטקסט לתיאור התמונה שתרצו ליצור. בנוסף לתיאור, תוכלו לציין גם סגנון אמנותי מסוים. לאחר מכן, לחצו על הכפתור “Generate”, שבו תוכלו גם לראות את כמות טוקנים שממנה תצטרכו להיפרד כדי ליצור את התמונה שלכם.
כאמור, לאונרדו מעניק לכם בכל יום 150 טוקנים לשימוש חופשי ללא עלות, כאשר לכל תמונה או עריכה שתבצעו ישנה עלות מסוימת של טוקנים. לחלופין, כדי ליצור ללא הגבלה, ניתן לרכוש מנוי באחת מהתוכניות שמציע לאונרדו בתשלום.
לאחר לחיצה על כפתור יצירת התמונה, Leonardo AI ייצור לכם ארבע תמונות שונות התואמות לפרומפט שלכם. בלחיצה על כל אחת מהתמונות, תוכלו לבחור במספר אופציות כמו הורדת התמונה, הסרת הרקע, עריכת התמונה, מחיקה ועוד.
יצירת תמונה בהתאמה אישית
לאחר שיצרתם את התמונה הראשונה שלכם, הגיע הזמן להתקדם לשלב הבא במדריך Leonardo ולשלוט טוב יותר בתוצאות. מתחת לשדה הפרומפט תוכלו למצוא מספר אופציות:
- Finetuned Model: מאפשרת לבחור מודל בסגנון מסוים מתוך מספר גדול של מודלים, כך שהתמונה תתאים לסגנון שתרצו. לדוגמה, סגנון ריאליסטי, סגנון איור אנימה ועוד. כל מודל מוצג עם תיאור ודוגמאות, כך שתוכלו להבין מה הסגנון שהכי מתאים עבורכם.
- Add Element: מאפשרת למשתמשים לבחור סגנונות נוספים לשילוב במודל שנבחר, כדי ליצור תמונה המשלבת מספר סגנונות. היתרון הוא יצירה במודל בעל הסגנון האהוב עליכם, אבל עם התאמה של היצירה לצרכים שלכם ברמה מדויקת יותר, באמצעות התאמה של המשקל של כל אלמנט לשימוש ספציפי.
- Leonardo Style: מאפשרת לבחור האם להעניק לתמונה את הסגנון שהגדירו Leonardo AI, או להעניק לה סגנון עצמאי יותר.
- Negative Prompt: מאפשרת להזין מילים ומושגים שאתם לא רוצים לראות בתמונות שתיצרו. כלומר, להגדיר למחולל מה לא לכלול בתמונה שלכם.
בסרגל הכלים שנפתח מצד שמאל בכל פעם שתיכנסו לממשק של יצירת התמונות, תוכלו למצוא עוד מספר הגדרות שימושיות ליצירת תמונות בלאונרדו:
Number of Images: מספר התמונות ליצירה בכל פעם שתזינו פרומפט חדש. ברירת המחדל היא 4, וזה אומר שבכל פעם LeonardoAI יציע לכם ארבע תמונות שונות לפרומפט שתזינו.
PhotoReal: מכלול הגדרות מסוים (של תהליך הנקרא Pipeline) מבית Leonardo המאפשר ליצור תמונות ריאליסטיות במיוחד.
Alchemy: מכלול הגדרות נוסף המאפשר יצירת תמונות מדויקות וקוהרנטיות יותר.
Prompt Magic: מאפשרת היצמדות רבה יותר לפרומפט, איכות תמונה גבוהה יותר, ויכולת לשיפור תוצאות בכל סגנון מודל שתבחרו.
Public Images: התמונות שיצרתם יהיו ציבוריות, וכל משתמש ב-Leonardo יוכל לראות אותן. כדי לבטל את האופציה הזו תצטרכו לרכוש מנוי.
Image Dimensions: מאפשרת לבחור את מידות התמונה, כלומר יחס גובה:רוחב של התמונה. לדוגמה, יחס של 4:3 יפיק תמונה לרוחב.
Advanced Controls: מאפשרת לשלוט במידות התמונה בהתאמה אישית מדויקת הניתנת לשליטתכם.
Guidance Scale: מאפשרת להגדיר עד כמה הפרומפט שתכתבו יהיה חזק ומשמעותי בהשפעה על יצירת התמונה. כלומר, עד כמה לאונרדו יהיה חופשי ליצור בסגנון שלו, או להיות קשוב יותר לתיאור שלכם.
Tiling: מאפשרת ליצור רקעים או טקסטורות החוזרות על עצמן.
Reset to default: זה בעצם כפתור הנמצא בתחתית הסרגל למטה, ומאפשר לאפס את כל הגדרות היצירה שבחרתם.
Image guidance: שימוש בתמונה כרפרנס להשראה
לאחר שראיתם איך יוצרים תמונה מטקסט, ואיך מגדירים הגדרות שונות להתאמה אישית, השלב הבא במדריך Leonardo AI הוא שימוש בתמונה כרפרנס להשראה עבור יצירת תמונות חדשות.
בחלון יצירת התמונות, מתחת לשדה הפרומפט תוכלו למצוא את לשונית הכלי Image guidance להעלאת תמונות. זהו כלי עוצמתי מאוד שכולל שימוש ב-ControlNet ומאפשר לעקוב אחרי מאפיינים כלליים של תמונות ולחקות אותם לתוך יצירות חדשות. כך ניתן ליצור גרסאות חדשות של תמונות קיימות, בהתאם להגדרות שתספקו ללאונרדו. התוצאה לא תהיה תמונה זהה, אלא תמונה בעלת השראה מהתמונה המקורית.
משתמשים בעלי מנוי בתשלום יכולים להעלות עד ארבע תמונות שונות, ולהגדיר עבורן משקלים שונים להשפעה.
לאחר העלאת התמונה, תוכלו לבחור בלשונית Type את סוג הפעולה וההשראה שתרצו לקחת מהתמונה:
Image to Image: מאפשרת לחקות את הסגנון הכללי של התמונה באמצעות זיהוי הצבעים, האובייקטים והמראה הכללי שלה, לצורך שימוש ההשראה בתמונה החדשה שתיצרו.
Depth to Image: מחזקת את תפיסת העומק של תמונה תוך התמקדות בעומק החזותי שבתמונה לצורך הבלטה ממוקדת יותר.
Edge to Image: משתמשת בקווי המתאר הכללים והקומפוזיציה של התמונה כדי ליצור מראה חדש לתמונה. שימושי עבור יצירת תמונה בסגנון חדש, כן קווי מתאר כללים הדומים מאוד לתמונה הקיימת.
Line Art: תכונה מעניינת ושימושית מאוד המאפשרת להפוך כל איור פשוט בסגנון קווים לאיור אמנותי וצבעוני. שימושי עבור הפיכת איורים פשוטים לאמנות צבעונית ומעניינת.
Normal map: תכונה ייעודית בעיקר עבור אמני תלת ממד, המספקת מידע על קווי המתאר והמבנה של אובייקט, עם אפשרות לשליטה על המרקם החזותי והחלת אפקטי תאורה דינמיים. שימושי בעיקר עבור הדגשה של האוביקט המרכזי שבתמונה.
Pattern to image: מזהה את הדפוסים בעלי החדות והניגודיות הגבוהים ביותר בתמונה, ומשתמשת בהם כדי ליצור תמונה חדשה המשלבת את הדפוסים הללו. לדוגמה, להפוך תמונה של דגל ישראל לתמונה חדשה של שמיים ועננים, כאשר העננים מורכבים מצורת המגן דוד שבדגל ישראל.
Pose to image: תכונה זו מאפשרת לחקות תנוחות של דמויות אנושיות. שימושי עבור חיקוי של תנוחות מתמונה קיימת לתוך תמונה חדשה.
QR code to image: תכונה מעניינת המאפשרת לשלב קוד QR הניתן לסריקה עם סגנון אמנותי ויזואלי בהתאמה אישית.
Sketch to image: מאפשרת להשתמש בסקיצת איור או שרבוט פשוטים מאוד כמסגרת ראשונית ליצירת תמונה מציאותית או אמנותית. שימושי עבור ניצול הבינה המלאכותית באדריכלות ושרטוטי אופנה לדוגמה.
Text to image input: מאפשרת ליצור פרשנויות אמנותיות לטקסט על ידי העלאת תמונה עם טקסט לבן על רקע שחור. התוצאה שתקבלו היא הטקסט בסגנון חדש לבחירתכם. שימושי עבור החלת סגנון לטקסט קיים.
בנוסף לתכונות אלו, באופציה Strength שמתחת תוכלו להגדיר בעצמכם כמה תשפיע התמונה שהעליתם על התמונה החדשה שלכם. כלומר, עד כמה היא תשתקף בתוצר הסופי. ככל שהיא תהיה מלאה יותר, ההשפעה תהיה חזקה גם.
סרגל הכלים
סרגל הכלים בצד שמאל, המופיע כאשר אתם נמצאים בדף הבית, כולל אפשרויות ניווט שונות. בשורה העליונה תוכלו לראות את כמות הטוקנים שנותרה לכם.
מתחת, תוכלו לגשת מהסרגל ישירות לדף הבית, ל-Community feed שבו תוכלו לראות את היצירות הבולטות של יוצרים אחרים מהעולם, ול-Personal feed שבו תוכלו לראות את היצירות שלכם.
בסרגל מוצגים גם כל שאר הכלים והאופציות של Leonardo, כולל הגדרות בלשונית Settings, לשונית FAQ & Help המכילה שאלות נפוצות ועזרה, ובתחתית תמצאו גם את הפרופיל האישי שלכם עם אופציה להתנתקות ב-Logout.
איך לאמן מודל AI משלכם בלאונרדו
אם אתם מחפשים שליטה והתאמה אישית רבה עוד יותר, Leonardo AI מאפשר אימון של מודל AI משלכם. כלומר, ליצור מודל עם הסגנון שאתם בוחרים, כדי להשתמש בו עבור יצירת תמונות בהתאמה אישית לצרכים שלכם. זה יכול להיות סט איורים בסגנון מסוים, דמות מסוימת וכן הלאה. האימון מתבצע על ידי העלאת תמונות ספציפיות שאותן לאונרדו ילמד להכיר, וכך הוא יוכל ליצור לכם מודל בסגנון אישי משלכם ליצירת תמונות חדשות.
כדי לאמן מודל AI משלכם, היכנסו ללשונית Training and datasets שבסרגל בצד שמאל. כעת לחצו על New dataset, בחרו שם ותיאור למודל, ולאחר מכן העלו את התמונות שתרצו (עד 40 תמונות סה״כ). אתם גם יכולים לבחור להשתמש בתמונות שקיימות בלאונרדו עצמו, כלומר תמונות שיצרתם או שיצרו משתמשים אחרים בלאונרדו.
מומלץ לבחור בתמונות בזוויות ובתנאי תאורה שונים ככל האפשר. חשוב שהן יהיו באיכות גבוהה מאוד ובפורמט רזולוציה אחיד, כמו לדוגמה 768×768 פיקסלים. למרות הצורך בגיוון, חשוב מאוד לא לחרוג מהנושא העיקרי, ולהעלות תמונות מאותה “משפחה”. כלומר, אם אתם רוצים לאמן מודל עבור דמות מסוימת, חיית מחמד או עבור חפץ דומם, חשוב לא לערב ביניהם. כמו לדוגמה אם נרצה לאמן מודל על תמונות של החתול שלנו, אז יש לצרף רק תמונות של החתול הזה, מכל זווית ותנאי תאורה אפשריים. במקרה הזה, לא נצרף תמונות שלנו עם החתול.
לאחר שבחרתם את התמונות הנכונות, זה הזמן ללחוץ על Train model. בחלון שייפתח ישנן מספר הגדרות שחשוב להגדיר, מלבד שם ותיאור:
Training resolution: הרזולוציה שבה יאומן המודל, כאשר הרזולוציה המומלצת היא 512*512 פיקסלים.
Base model: המודל שעליו מתבסס האימון. בעוד שמודל V1.5 מומלץ עבור תוצאות כלליות, V2.1 מומלץ יותר עבור תוצאות ריאליסטיות.
Category: נושא האימון, שמסייע למודל להתאים טוב יותר את התוצאה. לדוגמה, מבנה, דמות, צילום, אופנה ועוד.
Instance prompt: הדרך שבה דרך המודל יידע ליצור את מה שהוא אומן עליו. לדוגמא, למודל של ציור של חתול נוכל לכתוב An illustration of a cat.
לאחר שסיימתם להגדיר את מה שצריך, תוכלו ללחוץ על Start training. לאחר תהליך האימון, שאורך בדרך כלל בין חצי שעה לשעתיים, תקבלו הודעה שהתהליך הסתיים.
כדי להשתמש במודל שיצרתם עבור יצירת תמונות חדשות, היכנסו ללשונית Finetuned models שבסרגל בצד שמאל. כעת יוצגו לכם כל המודלים של Leonardo. למעלה תוכלו לבחור בלשונית Your models כדי לצפות במודל שאימנתם בעצמכם. לאחר הבחירה במודל שיצרתם, תוכלו ללחוץ על Create with this model.
כדי לערוך מודל קיים, תוכלו לגשת שוב ל-Training and datasets, ושם לבחור במודל הספציפי וללחות על Edit dataset. כעת תוכלו למחוק ולשנות תמונות ולבצע אימון מחדש. כדי למחוק מודל לגמרי, גשו ל-Finetuned Model, ואז אל Your models, ושם בחרו ב-Delete this model.
Canvas Editor: מדריך עריכת תמונות בבינה מלאכותית עם Leonardo
אחד מהכלים החשובים והבולטים של LeonardoAI הוא ה-Canvas editor, המאפשר מגוון רחב של אופציות לעריכת תמונות בבינה מלאכותית. עם הכלי הזה ניתן להרחיב את גבולות התמונה, לערוך תמונות באופן נקודתי, להחליף אובייקטים ועוד. הגישה אל העורך נעשית מהסרגל בצד שמאל, שם יש לבחור ב-Canvas editor. לחלופין, כאשר יצרתם תמונה, תוכלו לפתוח אותה, ללחוץ על שלוש הנקודות שבצד ימין למטה בתמונה, ולבחור ב-Edit in canvas.
המבנה של העורך הוא סרגל כלים בצד שמאל וחלון עריכה בצד ימין. באמצע נמצא הקנבס עצמו, עם מסגרת עריכה. במרכז למטה נמצא שדה הפרומפט.
כל הכוח של אמנות הבינה המלאכותית בפלטפורמה אחת
במדריך לאונרדו הזה סקרתי את מגוון האפשרויות המרשימות והמועילות שהפלטפורמה מציעה, מה שמאפשר לכם לגלות את הפוטנציאל האדיר של יצירה בבינה מלאכותית. מגוןן האופציות, יחד עם הממשק הידידותי מקלים על תהליך היצירה, עם חוויית משתמש נגישה לכולם. עם היכולת לאמן מודלים משלכם, להתאים אישית תמונות ולהשתמש בתכונות חזקות אחרות, Leonardo AI מייצג את חזית החדשנות בתחום האמנות והעיצוב ב-AI. בהצלחה!