במהלך שמעיד על המשך שאיפותיה בתחום הבינה המלאכותית, מיקרוסופט השיקה לאחרונה את היישום Copilot, המהווה את דור ההמשך של Bing Chat. היישום, שכעת זמין להורדה עבור משתמשי אנדרואיד ואפל, מבוסס על המודל GPT-4 של OpenAI. לפי מיקרוסופט, Copilot מציע למשתמשים חוויה משולבת הכוללת יכולות כמו שאילת שאילתות, סיכום טקסטים, יצירת תמונות ועוד.
במקביל להכרזה, אני רואה הרבה פרסומים הטוענים שמיקרוסופט נותנת גישה חינמית ל-GPT-4 וגם למחולל התמונות DALL-E 3, שכאמור הגישה החופשית אליהם דרך ChatGPT היא רק למנויים בתשלום ב-GPT Plus. ושוב התופעה חוזרת על עצמה – החברות הגדולות זוכות ליותר מדי יחסי ציבור ברשתות, לעומת חדשות מרגשות יותר שלא זוכות לסיקור נרחב. אז ברשותכם, אצנן קצת את ההתלהבות.
Microsoft Copilot: לא מה שחשבתם
כאמור, Copilot אינה אפליקציה חדשה כלל. עד לא מזמן היא נקראה Bing (“בינג החדש”, “בינג צ’אט”), ומה שהשתנתה זה השם והלוגו, כדי למנוע התנגשות עם מנוע החיפוש Bing. גם הצ’אט של בינג קיבל אפליקציה משלו שנשענה על GPT-4, וגם לפני החשיפה הרשמית של GPT-4 על ידי OpenAI היה אפשר לגשת אליו דרך בינג (מדהים!). אלא שמיקרוסופט כמו מיקרוסופט הטמיעה את הטכנולוגיה באופן מקרטע. בגלל שהיא קיבלה טכנולוגיה מוכנה מתנה, היא פשוט הניחה אותה כפי שהיא ומקווה שזה יעבוד. עצם העובדה שקופיילוט נסמך על GPT-4 לא בהכרח הופכת אותו לצ’אט טוב. יש עוד שכבת ביניים בין הקלט שמגיע מהמשתמש למודל החכם בעולם – וזה האופן שבו המודל בוחר להתייחס לקלט של המשתמש.
כבר כאשר Bing החדש החל את דרכו בעולם כתבתי על האכזבה ממנו, על כך שהוא לא מודל שפה שקיבל יכולת של מנוע חיפוש אלא מנוע חיפוש שמתבטא ע”י מודל שפה, וכמנוע חיפוש – בינג – הוא לא מהמשובחים, וכך נשאר. בעיה גדולה יותר של בינג וגם של קופיילוט (שהרי זו אותה הגברת ממש בשינוי אדרת) שהוא עושה שימוש יתר בחיפוש גם כשלא צריך והתשובות שלו מוטות על ידי התוצאות של בינג גם כאשר זה סותר את ההגיון הבסיסי.
חביב, אבל לא תחליף
בשורה התחתונה – כפשרת ביניים קופיילוט הוא חביב אבל אין באמת תחליף עדיין ל-ChatGPT Plus. איכות המענה שתקבלו מקופיילוט עדיין לא מגיעה לרמה שלו. מייקרוסופט פספסו בדיוקים הקטנים בהטמעת הטכנולוגיה אבל זה מה שעושה את כל ההבדל.